neděle 1. září 2013

Star Trek Into Darkness (Limited Edition)

Je pravda, že co se týká bonusů, žádná sláva to asi nebude. Přece jenom na to, že jde o AAA titul pro studio a propadák to rozhodně nebyl, je cca 40 minut doplňkového materiálu dost málo a to raději neberu v potaz jeho úzkoprofilovost - pouze krátké featuretty, žádné trailery, fotogalerie, vystřižené scény a asi i komentáře se nekonají.

Na druhou stranu obraz (nestereoskopický) i zvuk mají dosahovat prvotřídní kvality - alespoň dle recenze zde. Tak snad nás čeká alespoň audiovizuální zážitek.

Oprava titulků představuje zásah do autorského díla, takže v pozici Magic Boxu buď koupíš Fukovy titulky tak jak jsou, nebo Fukovi zaplatíš za novou verzi, nebo zaplatíš výrobu nových (celých) titulků u někoho jiného. Předpokládám, že Magic Box si pragmaticky vybral první variantu (čistě moje spekulace).


Tak leckdy je audiokomentář zajímavější než samotný film (a platí to o bonusech obecně) a zrovna u STID by mě dost zajímal názor / úhel pohledu / tvůrčí záměr atd. Abramse a případně dalších na způsob pojetí a význam postavy Johna Harrisona a jeho role v příběhu, nemluvě o dalších apektech (Vengeance, Marcus, Klingoni, rudá planeta, finální bitva na orbitě apod.), u kterých přemýšlím "proč zrovna takto?" Takže za sebe bych jej rozhodně na BD uvítal.


Jinak modýlek lodičky (škoda, že padla volba na Vengeance, stará dobrá klasika Enterprise by se mi trefila do vkusu o poznání více) v limitovaném vydání není nic zásadního (při tom měřítku a tudíž minimu detailů ani není divu), ale kupodivu nejde o prachobyčejný laciný "plasťák" od můstku až po gondoly, protože talířová sekce je vyhotovena z kovu a tudíž má tenhle příjemný bonus k filmu ve steelbooku i nějakou hmotnost. Takže případně zastane i funkci těžítka a nejen lapače prachu někde na poličce:-).