čtvrtek 6. června 2024

Wicked: Part One

To odteď každý muzikál bude v kampani zastírat, že je muzikál, nebo proč v traileru není ani jedno hudební číslo a songy jsou jen background? U Wonky to ještě chápu jako překvapení do kina, ale u adaptace slavného muzikálu, ve kterém si oproti divadlu může studio vyhrát s aranžmá a pěkně to cílovce ukázat, už moc ne. 

Podle traileru to vypadá jako netflixovka School for Good and Evil (počkat, tam vlastně taky hrála Yeoh a navíc podobnou postavu:-)). Sice s větším rozpočtem, ale podobně tuctovým zpracováním. Jinak to info o rozpočtu pro oba filmy, co je uvedeno na imdb, je doufám vtip (145m a 165m):-). Nebo má tahle značka u cílovky (což nejsem) vážně až takový hype?


Stran Wicked nejsem cílovka a jak to tady tržebně dopadne je mi naprosto jedno, tak mohu zmínit jen to, že rozpočet 300 mega za oba díly je totální nonsens, neb podle traileru to působí jako přepálený digifest, od začátku do konce utopený ve StageCraftu s narativem na úrovni School for Good and Evil a podobných direct-to-stream fillerů:-).