sobota 28. listopadu 2020

Lord Of The Rings: Return Of The King

V prosinci sice vychází lotr na uhd+bd, ale rozhodně se vyplatí počkat na ultimate collector´s edition v příštím roce k 20. výročí. Filmy na bd budou remasterovány (a doufám bez zpraseného dnr) a k tomu kupa nových bonusů, plus se dá očekávat, že dorazí v trochu důstojnějším balení, než jsou plastové amaraye za pár korun. No a po vzoru limited collector´s edition na bd, se jistě nlc s wb nebudou zdráhat za pár měsíců/let vydat na uhd další sběratelský release lotr+hobit. Už teď se těším, jestli to bude exclusive collector´s edition nebo complete collector´s edition, či snad final collector´s edition:-)


Myslíš tuhle kolekci:-)? Však o tom taky píšu, to je limited collector´s edition a že předpokládám, že něco podobného vydá nlc a wb také na uhd. Jinak s těmi ks to máš z nějakého důvěryhodného zdroje? To se mi totiž fakt nechce moc věřit.


Jasně, v pohodě - jen mně to zajímalo, protože jsem ji objednával úplně standardně na nějakém eshopu (už ani nevím kde:-)) a nějak si nepamatuji, že bych s tím měl "honičku", aby na mně vůbec vyšlo. Ale teď si vlastně vybavuji, že jsem ji měl vyhlédnutou od oznámení a objednával jsem hned, jak to šlo. Tím by se to asi vysvětlovalo:-) A možná trochu pomohla ta cena, za kterou to bylo asi ochotno koupit o dost méně lidí, než je u sběratelek obvyklé. Jinak souhlas, sběratelka je ve sbírce úplný top.


Pánové, vy mě trochu (vlastně dost) děsíte:-). Já mám lotra a hobita i v těch dřívějších samostatných bd edicích, takže když mi dorazila tato sběratelka, zběžně jsem ji zkontroloval co obsahuje a jak je zpracovaná, kouknul jsem na potisky disků, zda mi nějaký disk nechybí, resp. nemám nějaký vícekrát (což se mi v minulosti stalo) a s klidným svědomím vše vrátil zpět do krabice, aniž bych ty disky vůbec přehrál:-):-):-), protože nad rámec těch starších edic je tam jen jeden "nový" bonusový disk, co si tak pamatuji a na ten jsem se plánoval podívat až někdy později (a doteď na to nedošlo).

Tak jestli pro cz/sk trh bylo opravdu těch sběratelek k dispozici v řádech jednotek kusů, tak dvojí výskyt nějakého vadného, resp. neodpovídajícího disku je už docela velká míra chybovosti a vůbec bych se nedivil, kdyby tím byly postihnuty všechny u nás vydané kusy. Asi bych to u sebe měl zkontrolovat, ale teď už je to asi úplně jedno:-)


Tak jak se dalo čekat, mám stejný problém - titulky a menu jen v polštině a rumunštině, ale to nejlepší teprve přijde. Ten disk má potisk TRoTK, ale na disku jsou bonusy pro TTT!!! Absolutně nechápu, jak tohle mohlo projít přes dvd authoring, o to víc v kolekci za 10k. To je fakt totální fail a jednak mě pěkně sere, že je to zrovna na tom disku, který je v té kolekci nový a jednak, že jsem na to přišel svou blbostí až po 3 letech, jinak bych jim to omlátil o hlavu:-(

Vzhledem k tomu, jak jsou wb s nlc držgrešle, tak předpokládám, že i v tom výročním setu příští rok budou recyklovat ty samé disky co v téhle kolekci a pokud ano, tak vážně uvažuji, že budu za hajzla a po jeho nákupu ten disk budu reklamovat (pokud nebudou až takoví kreténi, že i v té nové kolekci bude ta samá vada).


Kdyby při balení té kolekce popletli u pár kusů disky pro ten který trh, tak dejme tomu. Trapas u kolekce za 10k, navíc tak brutálně počtově omezené, ale ok. Ale někdo při dvd authoringu totálně selhal a nechal disky s obsahem druhého dílu potisknout artworkem třetího, plus to nepochopitelně prošlo výstupní kontrolou kvality (to fakt nekontrolují, co na tom disku je vůbec za data???). U normální velkosériové kolekce by to vyšlo na pár (desítek) vadných kusů, u téhle kolekce, které bylo vyrobeno strašně málo, to bohužel asi vyšlo na úplně celou sérii nebo její značnou část.

Jinak jo, doteď jsem se na to nepodíval a po zásluze jsem byl potrestán no. Holt poučení pro příště - čím více to stojí, tím paradoxně důkladněji to kontrolovat.