úterý 27. dubna 2021

Mortal Kombat 5/10

Hmm, not great, not terrible. Po Monster Hunterovi, bohužel, letos další herní adaptace ze škatulky "vidět a zapomenout". Snad se stane zázrak a Uncharted nedopadne stejně.

Přitom prolog je docela fajn a vůbec by mi nevadilo, kdyby se celý film odehrával ve feudálním Japonsku a děj se točil pouze okolo těch dvou postav. Protože všechno ostatní je těžký průměr. Od herců, přes akci a bojovou choreografii (tj. to hlavní, kvůli čemu to celé vzniklo), až po triky a lokace. Brutalita a fatality potěší, ale to je tak všechno.

Nerozumím tomu, proč není hlavní postavou Cage, proč je Goro řadový kanonenfutter a nikoliv boss na konci, nebo proč ve filmu není samotný turnaj (wtf, tak k čemu ty turnaje vůbec pořádají, když je jedna ze stran totálně ignoruje?). Finální bitka Sub-zero vs Scorpion byla ok (a úplně by se obešla bez Younga), Goro také nevypadal špatně a Kanovy vtípky a glosy se sem tam rovněž povedly, ale zbytek je jednoduše jen nuda a šeď. Zkrátka promarněný potenciál.

Na druhou stranu, mohlo to dopadnou mnohem hůře (viz Monster Hunter:-)), takže na případnou dvojku se určitě podívám a třeba se mi trefí do vkusu více, než jednička.