neděle 18. července 2021

Black Widow 6/10

Standardní ukázka standardní kvality pásové výroby Marvelu. Tj. nadprůměrné produkční kvality (rozpočet, výprava, velké akční celky, tuny triků), schopní a sympatičtí herci, nevýrazný záporák, humor nebo pokusy o něj a obligátní digibordelové finále (ve kterém si fyzika, logika a pravděpodobnost bere tradičně dovolenou).

Škoda promarněného potenciálu nepostavit celý film jako týmovku s Rennerem na dnes už legendárním running joku "tenkrát v Budapešti" a klidně i se zapojením Pugh (pokud by si během filmu s Rennerem vybudovali nějaký pracovní/osobní vztah, tak potitulkovka by imho zafungovala ještě mnohem lépe). Zvláště s ohledem na to, že tak jako tak jde o bokovku, která MCU nikam dál neposouvá a kdyby vůbec neexistovala, tak se nic nestane.

Johansson i Pugh jsou úplně v pohodě, Harbour není zdaleka tak rádoby vtipně otravný, jak naznačovaly trailery a Weisz je stále hot chick, která ale bohužel má mnohem méně prostoru, než jsem doufal. Kdo je ovšem trestuhodně nevyužitý, tak je Kurylenko, která je ve filmu snad 5 minut a řekne 1 větu. Akce je čistý průměr, ale na druhou stranu je jí docela dost.

Celkově bylo fajn, se po 2 letech zase podívat na něco z MCU a co jsem čekal, to jsem dostal, takže no hard feelings, ale nemám jediný důvod se na to někdy v budoucnu podívat znova a do budoucna by bylo záhodno, aby si Marvel tyhle fillery, když už musí být, nechával na vod a ne do kina.