středa 7. července 2021

The Tomorrow War 7/10

Jasně, je v tom tuna nelogických blbostí, má to docela dlouhou expozici, míchá to dohromady elementy ze spousty jiných sci-fi (od ID4, přes EoT a The Thing s Aliens až po WWZ) na které to upřímně nemá, Gilpin je trestuhodně nevyužita (po The Hunt jsem se tady těšil na full metal bitch 2.0 a ono nic:-)), celá ta rodinná linka v současnosti je tam tak trochu navíc a Pratt by se měl vyhýbat rolím, které po něm požadují nějaký herecký výkon, ale.

Ale monster design je parádní, akčních scén není sice nějak zvlášť moc, ale jsou hodně fajn, konečně po dlouhé době si nikdo nepomáhá berličkou "akční scény budou v noci/ve tmě a ušetříme prachy za cgi" a člověk si tak může zmíněná monstra pořádně vychutnat, Simmons je jako vždy i na malém prostoru super, otravný black sidekick naštěstí toho prostoru má mnohem méně, než jsem se z počátku obával, i ten Pratt je ve výsledku pořád sympaťák, žádná "otevřená vrata k pokračování" potitulkovka se tentokrát nekoná (i když sequel třeba vznikne) a celkově jsou na tom ty prachy prostě vidět. Fakt se docela divím Paramountu, proč zpanikařil a neposlal to do kin a teprve potom to neposunul dál, ať už na svůj P+ nebo ten Prime.

Bylo by to za slušných 6/10, ale jednak military sci-fi není nikdy dost a jednak se prostě musí ocenit, když do nich někdo v dnešní době nasype 200m (po finančním zklamání třeba u EoT), takže s odřenýma ušima za 7/10. A v neposlední řadě, pokud to bude mít nějaký výraznější úspěch, tak se možná Liman s McQuarriem a Cruisem konečně dokope k té dvoje EoT.