neděle 18. července 2021

Hitman's Wife's Bodyguard 5/10

Typická dvojka se všemi příslušnými atributy - více (rádoby)humoru, více zběsilé akce, více krve, více postav a obecně více wtf momentů. Na pilu se prostě tlačí ve všech myslitelných ohledem úplně na všech úrovních a za každých okolností.

Jedničku za kdo ví jaký klenot kinematografie nepovažuji, takže očekávání u dvojky nebylo postaveno nijak zvlášť vysoko a možná/tudíž proto se žádné výrazné zklamání v mém případě nedostavilo.

Co je na téhle sérii imho nejzajímavější/nejvtipnější je fakt, že jde o týmovku dvojice herců, kteří hrají jednu a tu samou polohu/škatulku, nehledě na konkrétní roli nebo film, ovšem z mého pohledu s naprosto odlišnými výsledky. Zatímco Jackson, který je už roky zacementován v poloze "badass motherfucker", funguje (téměř) vždy a všude, u Reynoldse, který od Deadpoola pilně pracuje na trademarku "naivní ukecaný vtipálek", mám nepříjemný pocit, že se level otravnosti/únavy z jeho opakování se nebezpečně blíží hraničních hodnot. A to jsem ještě neviděl Free Guye:-).

Nesmyslný děj nemá cenu řešit, ten je ve filmu jen proto, aby se nějak pospojovaly akční a dialogové scény. Těch je v obou případech docela dost a odsýpají celkem slušně. Jackson a Reynolds hrají svůj standard, Freeman a zvláště Grillo jsou značně nevyužiti, Hayek brutálně přehrává a (bohužel) levelem otravnosti má Reynoldse na dohled, ale sluší ji to v podstatě pořád stejně a Banderas se snaží, seč může, ale prostoru nemá nazbyt. Rozhodně bylo ale fajn, vidět opět po letech Hayek a Banderase spolu v jedné scéně. A to je asi tak vše. Viděno a poměrně rychle zapomenuto. Pokud někdy vznikne trojka, tak se určitě podívám, ale těšit se na ni nebo dokonce ji vyhlížet naprosto jistě nebudu.