středa 3. listopadu 2021

Morbius

To je imho výhledově jediný hlavní důvod proč tohle celé vzniklo (stejně jako Venom, akorát tam ještě s příjemným bonusem pro Sony v podobě tržeb 800m plus).  Jinak by dokola protáčeli jen další filmy se Spideym, aby jim nevypršela licence.

A kdyby WB tak neztroskotali s konceptem "není čas na jednotlivé seznamovačky/sólovky, jdeme rovnou na týmovku", tak by imho žádný Venom/Morbius/Kraven/whatever možná vůbec nebyl a šlo by se (vedle Spideyho sólovek s Marvelem) taky rovnou na S6, popř. další týmovky.


Pořád meh, nemůžu si pomoct. Tohle se na úspěchu Spideyho a (prvního) Venoma imho nesveze. Spidey má superpopulární charakter a sympaťáka Hollanda, Venom má alespoň sympaťáka Hardyho a buddy chemii Brocka s Venomem. No a Morbius má....Leta a cameo Keatona:-). Pokud to nakonec Sony vytáhne na průměrnou jednohubku na jeden večer, tak to bude maximální úspěch. No, i když teď si vlastně uvědomuju, že skrznaskrz meh dvojka Venoma dala 500 mega, takže možné je asi úplně všechno:-).


Tak první reakce tomu dávají solidně naloženo. Hláška "worst post credits scenes ever" je něco, co lidi spolehlivě přitáhne do kina:-). Kruciální otázka "Je to lepší než Logan?" možná dostane svůj protipól v podobě "Je to (ještě) horší než Morbius?":-).

Budget sice Sony oproti Venomům srazilo, ale nedivil bych se, kdyby měl Morbius problém se vůbec dostat z červených čísel. Jedině snad, že by Sony k téhle pecce dávalo zdarma vstupenky na Spideyho i Uncharted dohromady:-).