neděle 22. září 2024

Subservience 5/10

Taková M3GAN pro mírně pokročilé (vzhledem k eRkovému ratingu) s Megan v hlavní roli (tudíž mezi její základní výbavu patří i sexy outfit a dokonalá anatomická připravenost na těch správných místech:-)), aneb co všechno dokáže způsobit jedna nestárnoucí filmová klasika a nevinný příkaz k jejímu odstranění z databáze jedné robotické "pomocnice do domácnosti", která shodou okolností vypadá jako ostřílená profesionálka:-).

Premisa o novém syntetickém členovi domácnosti, který si po vzoru Kubrickova legendárního předobrazu začne pracovní instrukce vykládat značně svérázně, svou originalitou samozřejmě nikoho neohromí a stejně tak samotná příběhová linka se ubírá předvídatelným směrem v doprovodu spousty žánrových klišé (oblíbená berlička s jednoduchým hackingem sebe sama, díky čemuž robotická domácí hospodyňka obejde veškeré bezpečnostní protokoly, aniž by to její výrobce zaznamenal/zablokoval, pochopitelně nesmí chybět:-)), ale je tady pár polehčujících okolností.

Dale se naštěstí příliš nezdržuje s nezbytnou expozicí a přivádí Fox na scénu nedlouho po začátku filmu. Fox jako taková se svým tradičně prkenným projevem se do role babysitting androida hodí přímo dokonale a nemusí ani předstírat, že umí hrát. Bodycount se jako obvykle týká výhradně vedlejších postav, u kterých si divák nezapamatuje ani jejich jména, ale díky "ostřejšímu" ratingu dojde i na několik explicitnějších scén nejen stran násilí, ale i (polo)nahotinek. A konečně závěr filmu nabídne překvapivě vystupňovaný klimax ve stylu strejdy Camerona. Celkově další spolupráce Fox s Dalem a další ucházející žánrovka, která opakováním žánrových vzorců bohužel ničím nevybočuje z řady.