sobota 25. června 2022

Blade Runner (The Final Cut)

Dnes, tj. 25.6.1982, je to na den přesně 40 let od premiéry filmu, který ve své době schytal vlažné recenze a v pokladnách pohořel a přesto se stal stavebním kamenem žánru, zásadním dílem celé kinematografie a nezpochybnitelnou ikonou, která se v popkultuře obecně cituje (nebo vykrádá:-)) dodnes.

Aneb všechno nejlepší Ricku Deckarde:-). Nějakou dobu jsme se neviděli (uznávám, moje chyba), ale slibuju, že dneska - když už máš to pěkně kulaté výročí - se u Tebe zase na dvě hodiny ve 4K zastavím a pokecáme jako za starých časů. Tedy kecat budeš samozřejmě Ty, já budu zase jen tiše poslouchat a při tom se kochat, jak Ti to stále neuvěřitelně šlape a sluší. No však to znáš, prostě jako obvykle:-).


Ostré komando mám rád ve všech verzích (jo, včetně "nenáviděných" voice overů a happy endingu:-)), ale ve 4K vyšel jen Final Cut a při takovém jubileu není čas na (audiovizuální) kompromisy, takže výběr je v tomhle případě jasný. 

Jinak doufám, že money whore Warneři si opět nenechají ujít příležitost a vydají na UHD nějakou pěknou "40th anniversary" sběratelku jako u dvacítky (kufřík je stále pecka) a třicítky. Rád se nechám (znovu) podojit:-).