středa 5. října 2022

Emancipation

Ne, ne, tak rutinér Fuqua si točí první artovku (audiovizuál není meh, ale umění, mkay:-)?), spolu se Smithem křičí "chci zlatého plešouna" z každé scény, hodí to i do kin, takže řetězové FYC maily jsou v Cupertinu již jistě připraveny:-) a k tomu notorický béčkař ze Žižky a šílený Trevor z Kanady:-)? Tvl, to chci rozhodně vidět.

A jak jsou mi Oscaři totálně fuk, tak doufám, že tohle shrábne jackpot. Zruší akademie ban Smithovi? Bude za něj přebírat cenu Pinkett-Smith? Bude to zase moderovat Rock? Hmm, samé otázky:-).


Masterpiece meets instant classic:-). Je tam prostě všechno jak z artově-festivalové kuchařky - černí otroci, plantáže, bílí otrokáři, true story bro, psi, cibule (pachová stopa, to je prevít), bažiny, aligátoři, abolicionismus, černí vojáci z Glory, social justice faktor, Žižka, Trevor, i na nějaké to bičování a nechvalně známé focení zjizvených zad jistě dojde. Pure art at its best and the Oscar goes to Cupertino, niggas:-).


Hmm, tak to je docela zklamání. Fuqua se Smithem podle všeho klamali tělem, protože podle kritik jde o plus minus obyčejný šablonovitý hollywoodský historický akčňák, takže žádné wannabe oscarové ambice se asi nekonají, vyjma tedy prapodivného audiovizuálu a tuny slow-mo:-). A já plus určitě i Cook jsme se tak těšili, že se Fuqua s Pinkett Smith v zastoupení projdou po červeném koberci:-).