čtvrtek 6. října 2022

Violent Night

Wirkola zatím nezklamal a tohle vypadá na další zábavnou blbinu (a naštěstí v eRku), plus k tomu sympaťák Harbour a šikulové z 87Eleven, takže není co řešit, a.k.a. datum zakroužkováno:-).

Ale jak jsem psal u Tripu, je už na čase, aby mu někdo dal budget 200m a Wirkola se od podobných malých žánrovek posunul do první ligy, protože tenhle chlapec na to imho má.


Nic jiného, než skvělou zábavnou jízdu plnou krve a mrtvol, jsem od Wirkoly ani nečekal. Od dvojky Dead Snow si to dává s velkým přehledem a jak už jsem jednou psal, až mu někdo odklepne 200m budget a dá mu volnou ruku (tak jako Raimimu nebo Jacksonovi, kteří vzešli z podobného splatter/slapstick low budget zákoutí), budou se teprve dít věci:-).


Gibsonův Fatman na to šel podobně (pomalý rozjezd, naplňování škatulky klasických vánočních filmů, přepnutí do akčního režimu v závěru, atd.) a zase tak moc se to nevyvedlo, tady to má naštěstí pod palcem šikula Wirkola a Harbour je velký sympaťák snad všude, takže věřím v mnohem lepší zážitek a těším se:-).