úterý 20. června 2023

Heart Of Stone

A já si zrovna říkal, že z oblíbeného podžánru chicks with guns tady už dlouho nic nebylo a je nejvyšší čas zase přijít s nějakým generickým pg-13 akčňákem, nejlépe se špionážní tématikou, sterilním digi audiovizuálem a aktuálně trendy herečkou v hlavní roli, u kterého zapomenu, o čem to vlastně bylo ještě před tím, než skončí závěrečné titulky. A vida, Netflix s Gadot opět zachraňují situaci:-).

Žádný zázrak to podle traileru asi nebude, ale o to tady stejně nikomu nešlo. Plán byl jasný (content filler) a plán byl splněn. Jediná neznámá je, zda se ve filmu na minutu ukáže Reynolds nebo ne:-).


Netflix pravidlo "když už něco zajímavého, nedej bože zábavného, továrna na obsah vyprodukuje, tak je to buď nízkorozpočtová záležitost nebo mimoamerická (typicky evropská) produkce, případně oboje" v plné parádě:-).

Tenhle přístup béčkových výplachovek jen pro další vyplnění obsahu knihovny/divákova volného času a ambiciózních žánrovek na pomezí artu pro sbírání cen a chlubení se v promo materiálech sice Netflix jede už nějakou dobu, ale mám takový pocit, že poslední dobou se ty kvalitativní nůžky začínají vážně rozevírat víc a víc. Výsledkem pak je, že jedno se točí tak, aby z toho vypadl ten nejlepší film jakého je štáb schopen a druhé mají všichni na place na háku, protože to stejně skončí jen u další zaměnitelné ikony na front page, na kterou "všichni" tak jako tak kliknou. Nebudu kecat, já nakonec taky, ale štve mě to:-).