pondělí 10. července 2023

Indiana Jones And The Dial Of Destiny (Bilance)

Deset let (nebo kolik let to je od akvizice LF) nechají značku jen tak hnít (nové publikum rovná se nula - WB se čtyřkou Matrixu pozdravuje:-)), pak natočí film* za totálně přestřelený budget (nejen vzhledem k potenciální, dost omezené, cílovce), který do kolen pošle málokoho a pro jistotu jej pošlou ven měsíc před premiérou, aby se předem rozkřiklo, že žádná retro must-see záležitost ve stylu Mavericka se v kinech konat nebude. Opravdu geniální guerillový způsob, jak značce zasadit poslední ránu z milosti snadno a rychle.

Žádný tržební zázrak jsem po zhlédnutí pětky nečekal, ale že bude mít problém překonat i průměrný Uncharted, a.k.a. učedník položí na lopatky mistra, je tedy smutná tečka za celou sérií. Zvláště pro Forda, který pro film udělal maximum. Jsem fakt zvědavý, zda a jak se tenhle BO fail propíše do té jejich mantry "s Fordem na věčné časy a nikdy jinak", kterou prozatím statečně drží.    

*A nechají vytvořit hru, u které si MS zaplatí tučnou sumičku za exkluzivitu, tj. značka se dostane k menší základně publika - rovná se přesný opak toho, co potřebují:-).