čtvrtek 27. července 2023

The Exorcist: Believer

Hmm, ok, pass. Tohle mě jakožto fanouška jedničky mělo jako zaháčkovat, vystrašit (tak určitě:-)), natěšit na "znovuzrození" značky a nalákat do kina nebo jak? Legendární hudební motiv, oblíbená berlička s návratem postavy z původního filmu, která má s bubákem nějaké nevyřízené účty a ignorace všech pokračování, hlasitost na maximum a zbytek copy paste scény, které vypadají úplně stejně jako ve všech vykrádačkách originálu, které přišly po něm.

Kdepak jen už jsem něco takového viděl? Na Halloween skončila Blumovi smlouva (ještěže tak), tak se rozhodl nechat packaly McBridea s Greenem zprznit další slavnou ikonu hororového žánru a podle generického traileru jsou pánové na nejlepší cestě k tomu, aby se jim to podařilo. Tihle dva dokážou vystrašit akorát tím, jakou značku dostanou do rukou příště:-).


Ne, fakt ne. Je to sice o malinko lepší než předchozí trailer, ale stále v tom nevidím vůbec nic navíc, co jsem už miliónkrát předtím neviděl někde jinde (a někdy i lépe). Tahle Greenova copycat šablona, u které jen vyměnil jednu kultovní značku za druhou a jednoho nemluvného bubáka za druhého s legračním "démonickým" hlasem, ale jinak to zkouší zase s těmi samými ohranými triky (navazování přímo na jedničku, propojení s původním filmem skrze jednu z hlavních postav, plánování rovnou trilogie, atd.), na mě přestala fungovat už s dvojkou jeho Halloweenu, ve které se ukázalo, že dějově i koncepčně se jen zmateně točí v kruhu. Tady to podle trailerů zatím vypadá, že svou tvůrčí bezradnost demonstruje už s jedničkou:-).


No, já Greenovi říkám (píšu) pořád, aby už konečně hodil ručník do ringu, bohužel pro nás pro všechny to tady moc nečte:-). Prokoukl jsem ho už s jeho skrz naskrz průměrnou jedničkou Halloweenu a zatím mi nedal důvod k tomu, abych na něj změnil názor (v silnějších chvílích rutinér, ve slabších packal, ve všech prznitel známých ip). Já se jen modlím, aby nějakou chytrou hlavu za kancelářským stolem za pár let nenapadalo, že by byl fajn nápad poslat Greena na Elm Street. Dvě zneuctěné ip v řadě, doufám, stačí:-(.