neděle 28. ledna 2024

Monkey Man

No ty kráso, Ong-bak s Wickem a Raidem s příchutí kari v jednom úhledném balení? Ano, prosím:-). Není vůbec o čem, trailer za plný počet a klobouk dolů před Patelem. Audiovizuálně velká stylovka, seriózní drama namixované s humorem, exotická cizina a k tomu řízná eRková akce jako třešnička na dortu. Takhle vymazlená autorská práce a ještě k tomu debut a dokonce v akčním žánru tady už dlouho nebyla. Patel by byl jeden z posledních, koho bych na něco takového tipoval, ale jak je vidět, zázraky se někdy dějí nejen ve filmech:-). 

Universal (Peele) to vyfoukl Netflixu a ten před tím o film svedl bidding war, takže tohle fakt nebude jen o tom, že střihač je šikula a trailer klame tělem, ale všichni, kdo viděli, vědí, že mají/měli v ruce pecku. Snad se to dostane do kin i u nás:-).


Trailery prozatím jedná velká chuťovka, eRkový rating, dosavadní hodnocení na rajčatech a metě více než povzbudivé, potvrzená kino premiéra i u nás a self-made man Patel, který tady má náběh na odstartování úplně nové kariéry (po vzoru Neesona po Taken). Co víc si fanoušek žánru může přát? Do dalšího Stahelskiho je daleko, Woo to nedávno notně prokaučoval a Evans s Havocem vyrukuje kdoví kdy (pokud vůbec). Kdo by to byl řekl, že zachráncem dne bude letos zrovna Patel a potenciálně i Skarsgård:-).


Jako nepřiznaný accolade trailer to je trochu vtipné (kromě Screen Rantu a dejme tomu Den of Geek jen hromada no name zdrojů, o jejichž relevanci si kdokoliv může myslet cokoliv), ale prozatímní hodnocení na agregátorech napovídá, že tady se fanoušci žánru splasknutí bubliny po premiéře s největší pravděpodobností obávat nemusí a hype se nějak budovat musí, tak dejme tomu.

Jinak je to ale trailerová paráda a na to, že to má pod palcem cucák Patel, to má neuvěřitelně sebevědomý ksicht. Hádám, že to nebude takové intenzivní akční inferno jako byl třeba Raid a Patel nějaký ten čas stráví i brnkáním na sociálně-kritickou strunu a kulturními vložkami, ale pokud to bude správně namícháno, tak o to originálnější to může být.