pátek 9. srpna 2024

Rebel Moon - Chapter Two: Curse Of Forgiveness 4/10

Snyderova nepřiznaná reklama na farming simulator v úvodní kapitole dopadla jak v kinoverzi, tak v nesnesitelně dlouhé DC verzi po všech stránkách (audiovizuál, casting, narativ, triky, atd.) mizerně. Zázrak se ani v případě dvojky nestal a finále téhle monumentální copycat ságy v DC verzi je nadále generické, nudné a celkově nehodné divácké pozornosti.

Staré známé problémy z původního sestřihu totiž přetrvaly a k tomu se přidaly nové z DC verze minulého filmu. Nové mytologické prvky (živoucí pohon mateřské lodě) ve výsledku nikam nevedou, neúměrně natahované postelové  radovánky se v ději nacházejí jen proto, aby tam byly a množství odevšad stříkající krve je přímo groteskní.

Po nekonečném příběhovém settingu v předchozím filmu i tentokrát následují další zbytečné desítky minut dějové vaty (koho zajímají originy naprosto jednorozměrných figurek?), samozřejmě v doprovodu nepostradatelného agrofetiše, tuny zpomalovaček, záplavy digi bordelu, drtivé ofenzívy vysvětlujících flashbacků a legendárních wtf momentů (partička fidlalů, neúnavně hrající uprostřed státního převratu, je top:-)), než konečně nastane to, kvůli čemu se to celé vlastně točilo (prachbídná vykrádačka bitvy o Geonosis/Coruscant). Logické nesmysly bohužel zůstaly nevysvětleny (rebelující měsíc rovná se jedna vesnice, respektive jedna chatrč uprostřed:-)), zato se rozrostl počet wtf pěveckých vsuvek.