neděle 24. července 2022

Black Panther: Wakanda Forever

Jednička se mi dost líbila zejména kvůli sympaťáku Bosemanovi (podle tohohle teaseru, který se tváří jako trailer, to vypadá, že jeho vynucenou absenci se pokusí Disney slušně podojit). Pokud to uchopili alespoň trochu zajímavě (vyrovnání se Shuri s bratrovou ztrátou a jeho odkazem a zároveň s výzvou zaujmout jeho místo jako BP), tak sem s tím, ale trochu se obávám, že ten naznačený digibordel, splácaný z Aquamana a Avatara, všechno přebije.


Trailer je fajn a třeba bude dobrý i "Panther meets Aquaman meets Avatar meets whatever:-)" film, ale sorry jako. Po těch 25, nebo kolika vlastně už, filmech před tím na mně tyhle "osudové střety" prostě absolutně nefungují a Marvel (ale i DC) u mně zakotvil někde na úrovni pátečních filmů na Netflixu (čest všem výjimkám). Sem tam sice uznale pokývám hlavou, ale většina spadá do kolonky kouknu, odškrtnu, zapomenu a jede se dál (jako u toho Netflixu).

Pokud/až za 10 plus let Marvel vyrukuje s Avengers 10 s kompletním původním castingem z jedničky (ve stylu "vracíme staré značky/postavy po x letech zpátky do hry"), tak si z toho sednu na prdel. Do té doby mám tepovku naprosto v klidu:-).