pátek 22. července 2022

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

No, jejich minulý film nebyl úplně špatný a každá fantasy s větším rozpočtem je vítána, ale tady fakt nevím. Zatím mi to ani trochu neprodali - působí to na mně dost lacině (plno triků, ale kvalita meh) a příběhově to vypadá na jedno klišé za druhým (byť herní D&D s danými prvky přišlo jako první, tak po 50 letech a hromadě filmů, které to převzaly, to tady bude už jen "další z řady"). Kdyby mi někdo řekl, že je to další Narnie nebo Warcraft, tak tomu bez váhání věřím, bohužel.


Ne, prostě ne, ani napodruhé mi to absolutně neprodali. Jako vypadá to, že v tom utopili dost prachů (kostýmy, výprava, exteriéry), ale ty triky monster jsou totální děs běs (nechápu), k tomu křečovitý humor pro 10 leté děti (chápu, ale netleskám), klišé kam se člověk podívá (na to snad musí být nějaká příručka) a stopáž dvě a čtvrt hodiny (jak také jinak).

Vyměnit tady draky za pláštěnky/roboty a z fleku je z toho další splachovací marvel/transformers digibordel na jedno použití. Možná, že to ve výsledku třeba opravdu bude fajn výplachovka, ale podle traileru to na mne působí, že film je dokonalá ukázka hollywoodské šablony na tupý blockbuster.


Vypadá to jako ty bombastické no name čínské fantasy/sci-fi spektákly, které doma lámou v pokladnách rekordy a za hranicemi po nich neštěkne pes:-). Jestli jsem letos na něco fakt zvědavý, jak nakonec dopadne, tak asi na tohle, protože v tom pořád vidím generickou fantasy báchorku, kterých tady už byly tuny, s mizernými triky a castingem, který nějaký parádní film (ve kterém by měl hlavní nebo alespoň velkou roli) nenatočil už roky:-). A to mám Pinea docela rád.


No snad to bude hodně zachraňovat humor, protože digifest to bude asi pořádný a to cgi je prostě na takový wannabe big event blockbuster nic moc. Jestli je to nějaké fanouškovské pomrknutí na předlohu, kde monstra přesně takhle (blbě) vypadají, tak pak ok, ale na vysokorozpočtovou akční fantasy pro kina to zkrátka působí dost levně.

Do kina mě dostanou jen výjimečně pozitivní ohlasy, jelikož to stále vypadá jako takový ten klasický content filler na stream na jedno zkouknutí o víkendu odpoledne. Jsem fakt zvědavý, co se z tohohle nakonec vyklube jak stran ohlasů, tak tržeb a jestli jsem byl celou dobu úplně mimo.


Trailery mě teda upřímně moc nezaujaly (hlavně to cgi vypadalo dost bídně) a tipoval jsem další blockbusterovou blamáž, nicméně chvála se na ten film hrne prakticky ze všech stran, takže filmu přece jen dám šanci v kině. Povedených vysokorozpočtových fantasy je obecně sakra málo, natož v dnešní době, tudíž pokud to tady fakt vyšlo, tvůrci si zaslouží podpořit v kině, ať kravaťáci ve studiu pěkně vidí, že pokud se do toho dá "srdíčko", publikum to ocení a v pokladnách je podrží.