čtvrtek 11. července 2024

The Garfield Movie 6/10

Obtloustlý kocouří povaleč se zálibou v jídle všeho druhu, vykořisťování svého věrného psího poskoka a sarkastických komentářích se po dlouhé pauze vrací zpět na scénu a tentokrát v kompletně animované podobě. Jak to dopadlo? Jako ničím neurážející, ale také ničím nevynikající animovaná jednohubka.

Příběhová linka je bohužel naprosto triviální a postrádá jakýkoliv moment překvapení, protože je od začátku do konce složena z motivů, které byly nejen v animácích k vidění již nesčetněkrát (ať už jde o rodinnou "sbližovací" odyseu nebo plánování a uskutečnění heist mise po vzoru M:I), aniž by k danému tématu tvůrci dodali něco osobitého. Navíc kombinace kocourova specifického smyslu pro humor, primárně určeného pro dospělé publikum a nenáročného děje, který je naopak uzpůsoben dětskému divákovi, působí poněkud nesourodě.

Vyzdvihnout zaslouží vydařený dabing (zejména v případě trojky Pratt, Jackson a Rhames), pár povedených gagů (road kill, catflix), většinu interakcí psího parťáka (s přehledem nejvtipnější postava v celém filmu) a několik zábavných scén, parodujících žánrové klasiky v doprovodu povědomých hudebních tónů (M:I, Top Gun). Celkově se ovšem ve všech ohledech (animace, příběh, verbální i vizuální humor) jedná o rutinní záležitost.