pátek 8. března 2024

Code 8: Part II 5/10

Nebýt nedávného traileru, tak bych na tuhle značku úplně zapomněl. Z jedničky si kromě toho, že šlo o low cost variaci na marvelovské mutanty od streamovacího experta na prefabrikáty Netflixu, která v rámci možností (ne vždy se dobrý kraťas převedením do celovečerní podoby promění v dobrý film) dopadla kvalitativně relativně ok, nepamatuji vůbec nic a s dvojkou to výhledově skončí úplně stejně:-). 

Novinka v podobě robo-dog-copa je dobrý nápad, zbytek sequelu spadá do kategorie not great, not terrible. Extra přímočarý děj, klišé s nedobrovolnou ochranou dětského svědka (naštěstí je dotyčná osoba poměrně snesitelná a nepostradatelné scény vzájemného sbližování a budování respektu/vztahu se drží při zemi), nehvězdný casting, skromná výprava (pár lokací, minimum exteriérů), akce zastoupena jen v nejnutnější míře (honičky nebo davové scény u bitek pro jistotu zcela absentují), vcelku neuspokojivé finále, ale naštěstí rovněž slušné tempo, s tím související nepříliš výrazná stopáž a ucházející produkční hodnoty (triky a design robotů jsou fajn). 

Celkově znovu nenáročné sci-fi béčko, které si svou existenci (vyplnit volný čas a sem tam diváka zabavit) bez problémů obhájí. Trojku vyhlížet nijak zvlášť nebudu, ale pokud na ní za pár let náhodou dojde, šanci ji pravděpodobně dám.