pondělí 18. března 2024

The Count Of Monte Cristo

Zatím je to jen teaser, ale kromě atraktivity samotné látky to jinak ničím (kamera, hudba, střih) moc nezaujme, no. Mušketýři působili už v trailerech o dost jinak (dravěji a obecně moderněji) než předchozí zpracování, zatímco tohle vypadá na "standardně obyčejnou" adaptaci, jakých už bylo v minulosti nepočítaně. Určitě je fajn, že to vůbec vzniklo (byť to imho v pokladnách narazí možná ještě tvrději než Mušketýři, kteří v rámci castingu nabídli hvězdy typu Cassela a Green a stejně to na slušné tržby nestačilo), protože výpravné kostýmní dobovky jsou dnes nedostatkové zboží, ale prozatím to působí tak, že absence Bourboulona bude asi znatelnější, než se původně zdálo. Snad to zachrání trailer.


Trailer je o něco málo lepší než teaser, ale nemůžu si pomoct, filmovou pecku na úrovni Mušketýrů v tom stále nevidím. Na druhou stranu i "pouhá" poctivá kostýmní žánrovka ze staré školy by v dnešní době bohatě stačila a jsem zvědavý na výsledek, ať už to nakonec kvalitativně dopadne jakkoliv.

Tržebně to je bohužel jasné předem - brutálně to propadne stejně jako Mušketýři (kteří měli o dost lepší trailery, slavnější casting, filmy dopadly na výbornou a stejně to nestačilo - tohle má tři hodiny a ještě větší rozpočet) a podobné výpravné dobrodružné podívané si v kinech nejspíše dají další časově neurčitou přestávku.