úterý 6. prosince 2022

The Three Musketeers: D'Artagnan

Jestli to kvůli něčemu vidět, tak asi zejména kvůli Green, která v podobných rolích září i když film samotný je třeba nic moc (koukám se na Tebe, druhá třístovko:-)) a Casselovi, který pro změnu podobné sympaťáky umí jako málokdo, plus kudos za adaptaci celé knihy ve dvou částech jako u Lestera, ale jinak to na mně nijak zvlášť nefunguje (i proto, že tentokrát se asi bude hrát na vážnější notu a humoru notně ubylo) a z traileru mám dojem, že půjde jen o další adaptaci v (opravdu dlouhé) řadě, a.k.a. new dog, old tricks.


První upoutávka mě moc nezaujala, tohle je pro mě o dost lepší. Ten gritty look tomu realistickému přístupu bez dávek humoru na každém kroku docela sedí a herci to určitě podrží (Cassel a Green jsou obsazeni přesně dle svého typu, takže minimálně v tomhle to jistě bude jistota).

Každopádně bude zajímavé sledovat, jak si oba filmy povedou v pokladnách. Post-covidová doba podobným dobovkám v kinech vůbec nepřeje, nehledě na výslednou kvalitu (The Last Duel, The Northman, Cyrano, The Woman King, Three Thousand Years of Longing, atd.), tady to asi podrží zejména Evropa (a zejména Francie:-)) díky popularitě látky tamtéž, ale otázkou je, zda to bude stačit. Jinak kudos tvůrcům za to, že šli do rizika a natočili oba díly naráz, tudíž nehrozí, že by z nejnovější adaptace zbyl příběhový pahýl.