pondělí 5. prosince 2022

Ant-Man And The Wasp: Quantumania

Nějak se nemůžu rozhodnout, zda je promování filmu "laciným" legacy sestřihem známka vychytralosti tvůrců, kteří dokonale znají své publikum a ví, že na něj podobná citová vydíračka bude fungovat, nebo jejich bezradnosti, protože nemají v zásobě atraktivnější materiál, kterým by dokázali diváky do kin nalákat. Uvedené záběry jsem už viděl a nepotřebuju si je znovu připomínat, sorry not sorry.


Ne, sorry, fakt jsem se snažil, ale ultra hard pass. Ant-Man jako postava je ve filmech ultra meh, dosavadní dvojice filmů s Ant-Manem je ultra meh a tohle tady je totální autopilot úplně ve všem, od nulové atmosféry, přes tuny digibordelu, až po herecké výkony (Majors btw vypadá na slušný castingový fail:-)). Po těch třiceti nebo kolika vlastně už filmech podle úplně stejné šablony pořád dokolečka (čest všem vydařeným výjimkám) podobné rádoby osudové, pestrobarevné, přeplácané historky o stále tomtéž prostě nejde brát vůbec vážně. Pokud jsou prezentovány takhle sterilně, tak o to více. Předchozí "legacy" upoutávku jsem ve srovnání s tímhle očividně hrubě nedocenil:-).


Jasně, sociální bublina, ale neznám ve svém okolí fakt absolutně nikoho, kdo by byl z trojky Ant-Mana nějak na větvi, natož od něj čekal kvalitativní level alespoň toho posledního Spideyho, natož posledních dvou Avengers. A pokud to někdo vážně takhle postaveno měl, tak mě to jednak dost překvapuje a jednak totálně generický trailer dotyčného snad (doufám, proboha) definitivně vyvedl z omylu:-). 

Rudd je dobrý tak akorát v roli vtipného sidekicka, Majors působí úplně mimo a zbytek je další komiksový fastfood lomeno digibordel, od začátku do konce utopený v StageCraftu, v řadě. Tomuhle nadšeně tleskat a při tom nedočkavě vyhlížet premiéru můžou snad jen vyložení ultra fans a/nebo děti, ne? Jestli ne, tak je se mnou asi něco hodně špatně ... a jsem dost rád, že to tak je:-).


Tak ten s "něco jako Thanos, ale lepší" byl fakt skvělej. Ale ten s "nejlepší SW feeling od osmičky" to totálně přebil:-). Tohle už pomalu dosahuje levelu eventů Applu/Samsungu s tou jejich hláškou o tom úplně nejvíc nejlepším modelu, který kdy vytvořili, akorát u nich je to čistě parametrově většinou pravda.

Takže na jednu stranu to je monumentální wannabe Avengers 4.5 a na druhou stranu tam člověk stále pozná to maloměřítko Ant-Mana, který je v MCU tak trochu do počtu (jak produkčně, tak příběhově), ok? Tak to potom jo:-). Jako třeba to je vážně pecka, ale tyhle fanouškovské první reakce u komiksovek mám zařazeny někam na úroveň podomních prodejců, takže dokud to sám neuvidím, tak nevěřím ničemu.