úterý 27. prosince 2022

Knock At The Cabin

Vypadá to vcelku nadějně, ale to u Shyamalana v trailerech vypadalo kdeco:-). Je fakt, že po propadáku After Earth čistě na BO čísla je každý jeho film víceméně hit (protože rozpočet škrtí dost často hodně pod 20m) a respekt za to, že to stále zkouší se zajímavými premisami (alespoň na papíře) a nevydal se cestou námezdního rutinéra (třeba u Marvelu), ale "mojo" ztratil už dávno (podobně jako třeba Smith) a svůj stín z období svých prvních třech filmů už nikdy nepřekročil (The Visit průměr, Split průměr, Glass meh, Old děs). Malá naděje je tady Bautista (Grinta jsem vůbec nepoznal:-)), který si umí sem tam vybírat slušné role ve slušných filmech, ale jinak - pokud to někdy uvidím, tak ok, pokud se k tomu nikdy nedostanu, tak taky ok.


Přečetl jsem synopsi knihy na wiki a už chápu, co na tom asi Shyamalana zaujalo. Protože to alespoň na papíře vypadá, jako by to napsal přímo on:-). Zajímavá premisa s dobře rozehranou výchozí situací, jeden silný moment, který možná někoho překvapí a zbytek wtf. Jenže takové to špatné wtf ve stylu "cože, takže to celé bylo o tomhle?", které dost lidí pravděpodobně akorát zklame/naštve. Vytáhnout nahoru to Shyamalan samozřejmě může, ale s ohledem na zdrojový materiál a jeho současnou formu si od filmu už neslibuju vůbec nic.


Já to psal už pod trailer potom, co jsem si přečetl synopsi knihy na wiki, že to na papíře vypadá, jako by to napsal přímo on v současné formě, tj. jedno velké wtf/meh. Jestli to svým částečným přepisem ještě víc odrovnal, tak to potěš koště:-). Podle imdb ratingu to zase tak špatné není, ale já se s mistrem rozešel někdy u The Village, což byl poslední film, který se mi od něj fakt líbil, takže očekávání mám nastavena na úplné minimum a třeba se po letech zase zadaří (spíše ne, ale tak co kdyby náhodou):-).