sobota 31. prosince 2022

The Witcher: Blood Origin (Sezóna 1) 4/10

Už loňský trailer neblaze naznačoval, že tady to asi bude docela velký, špatný a pro jednou vážně nekecal. Jedna velká křeč, marnost a bolest, zkrátka fuj. RoP vedle téhle série vypadá jako epický masterpiece. LOTR od Amazonu má alespoň prachy, které jsou na tom vidět a přes všechny blbosti se tam herci (tedy někteří), když už nic jiného, o něco snaží (navzdory kvalitě textu). Tady se všichni snaží tak akorát přežít na place do další pauzy na kafe. A to jak ti před kamerou, tak i ti za ní.

Mizerní herci (všichni bez výjimky, tj. včetně mé oblíbenkyně Yeoh), nudný quest to quest děj, totálně nevýrazné postavy, dialogy jakoby je vyprodukovala OpenAI, hrozné triky, odbytá výprava, poloprázdné lokace, záporáci k smíchu, přes zredukování počtu epizod kolísavé tempo, logické lapsy v příběhu, srandovní rádoby dojemná a osudová "kráska a zvíře" linka v závěru a samozřejmě se nezapomnělo na nepostradatelné sociálně-spravedlivé kvóty (ovšem ukázat takové trpaslice, zarostlé vousy, je očividně stále pro všechny no-go:-)).

Ten kratičký animovaný sumář, rekapitulující lore před událostmi samotného Witchera, na začátku herní trojky je kvalitnější/poučnější/zábavnější, než jakákoliv minuta v tomhle neumětelském pokusu o další podojení značky. Netflix rozhodně umí dělat na poli sérií kvalitní věci, u téhle značky ovšem očividně pomůže jedině podobný krok, jako udělalo WB v rámci DC filmů - vyházet kreativně impotentní showrunnery a začít znovu a pokud možné lépe.